MERAMımız 1 Simitle 1000 Yetime

MERAMımız 1 Simitle 1000 Yetime

İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün Sayın Mustafa Koca'nın  "İyilikte Yarışan Sınıflar" projesi hakkında öğrenci ve velilerimize mesajı;

13.03.2024 28

Değerli Öğretmen Arkadaşım,

Kıymetli Velim,

Sevgili Çocuğum/Genç arkadaşım; 

 

Milli Eğitim Bakanlığı ile İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı (İHH)

arasında 30.10.2023 tarihli imzalanan protokol kapsamında   projesini sizlere duyurmanın ve bu projede sizlerle birlikte olmanın heyecan ve mutluluğunu yaşıyorum.

 

Dünyada ve ülkemizde; savaş, doğal afet, yoksulluk, hastalık ve benzeri sebeplerle anne babasını kaybetmiş çocuklarımızın eğitim, sağlık, gıda, giyecek ve barınma gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla bir yardım kampanyası planlıyoruz. Kampanya çerçevesinde bölgemizde bulunan; Anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilerimizin her şart ve koşulda insanın ve insanlığın yanında olduklarını gösterdikleri gönüllü bir iyilik hareketi temsilcisi olmalarını istiyoruz.

 

"İyilikte Yarışan Sınıflar" projesi kapsamında Meram ilçesi olarak "MERAMımız Bir Simitle Bin Yetime" sloganıyla okullarımızdaki her sınıf, bir yetime hâmilik yapabileceği gibi, iki sınıf veya üç sınıf da bir yetimin  ihtiyaç karşılığı olarak belirlenen 800 TL'yi karşılayabilecektir. İlçemizde 78.019 öğrencinin öğrenim gördüğünü göz önünde bulundurduğumuzda ayda sadece bir SİMİT karşılığı olan 10 TL ile yaklaşık 1000 yetime sahip çıkılabilecektir.

 

Ülkemiz ve Dünya Yetimlerini maddi olarak desteklemenin yanında  okulumuzda içinde yetim olan ailelerin sofrasında bulunarak, birlikte rehberlik, kariyer ve akademik planlar yaparak, çeşitli sosyal etkinliklerde buluşarak onların yüzlerinde tebessüm gözlerinde ışık olmayı temenni ediyoruz. 

 

Ayrıca; "Onlar seve seve yiyeceğini yoksula, yetime ve esire ikram ederler."  Ayet-i Kerimesini hayatımızın merkezine alarak, Efendimizin Cennette yan yana bulunmayı vadettiği müjdeye nail olmayı ve ömrümüzü bu yolda bereketlendirmeyi ümit ediyoruz.

 

Bu yolda vereceğiniz destek ve yapacağınız hizmetlerden ötürü şimdiden teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim.

 

        Mustafa KOCA

Meram İlçe Milli Eğitim Müdürü

13-03-2024