7 Bölge 7 Kültür

7 Bölge 7 Kültür

Projemiz 2020 yılı Mayıs ayının sonunda tamamlanmış ve öğretmenimiz Funda BERK Ulusal Kalite Etiketi ile ödüllendirilmiştir.

29.01.2020 638

16-02-2021

Proje hakkında

Ülkemizin 7 coğrafi bölgesinden yola çıkılarak, 4-8 yaş çocuklarının ülkemizi, kültürümüzü daha iyi tanımaları için kardeş sınıf yapmak istiyoruz. Eşleşen sınıflar birbirlerine kutu gönderecekler, kutunun içinde o yörede yetişen bitki yaprakları, o yöreye özgü tohumlar, ufak bir kutuda toprak, çocuklar doğada ne toplarlarsa onlar olabilir. Sonra arkadaşlarına verilmek üzere birer resim çizip kutuya koyabilirler. Etkinlik esnasında çekilen fotoğrafları, öğretmenleriyle toplu fotoğrafları dilerlerse CDde video bile kutuya koyup gönderebilirler. En son olarak da öğretmenin o yöreyi tanıtan basit bir mektubu olabilir. Bir ay boyunca topladığımız materyalleri(solacak ya da uzun süre bekleyince çürüyecek materyaller gönderime yakın kutuya konulabilir) , tohumları, göndermek istediklerimizi, etkinlik fotoğraflarımızı kutuda biriktirip ayın sonunda kargolayacağız. Bize gelen tohumları çocuklarla beraber ekip çimlenmesini bekleyeceğiz.

HEDEFLER

Projemiz öğrencilerin kendilerini yaratıcı olarak ifade edebilecekleri fırsatların ve araçların sunulduğu öğrenme ortamları ile benzer ilgileri olan akranlarına ulaşıp birbirlerinden öğrenmeyi amaçlar.
1.Yaparak-yaşayarak,eğlenerek öğrenmelerini sağlamak.
2.Somut bir ürün hazırlama becerisi kazandırırken,yaratıcılıklarını ve el becerilerinin gelişmesini sağlamak.
3. Ülkemizin coğrafi bölgelerini tanımalarını sağlamak.
4.Aynı ülke içinde farklı kültürler olduğunu kavratabilmek.
5.Farklı ağaç ve tohum türleri olduğunu öğrenmek.
6.Bir şeyi sabırla bekleyebilmeyi öğrenmek.



ÇALIŞMA SÜRECI

Projemiz 1 Ekim - 30 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek, her ay bir bölgedeki kardeş okul/sınıf için kutumuzu hazırlayacağız.

BEKLENEN SONUÇLAR

Proje sonunda çocuklarda ülkemizin 7 coğrafi bölgeden oluştuğunu,bu bölgelerin farklı kültür,yaşam biçimi,toprak ve bitki örtüsü barındırdığı bilgisini kazandırmak.

 

29-01-202029-01-202029-01-202029-01-2020