Hayatın İçindeyim Sorumluluklarımın Bilincindeyim

Sorumluluk, kişinin kendine ve başkalarına karşı yerine getirilmesi gereken yükümlülüklerini zamanında yerine getirmesi zorunluluğudur.
Sorumluluk, karakterin en önemli ögelerinden biridir. Sorumluluk duygusu ya küçük yaşta doğal olarak var olan çevre sebebiyle insanın içinde yer eder veya daha sonra dışarıdan verilen eğitimle yaratılır. Sorumlu insan ise, yapılması gereken bir işi zamanında yapabilmek için inisiyatifi ele alıp kendiliğinden harekete geçebilen insandır. Bu amaçla sorumluluk bilincinin öğrencilere kazandırılması, sorumluk sahibi öğrencilerin yetiştirilmesi önemsenmektedir. Bu proje ile öğrencilerde sorumluluk bilincinin aşılanması, oluşturulması amaçlanmaktadır Böylelikle kendine, okuluna, doğaya, topluma, hayvanlara ve bitkilere karşı olan sorumluluklarını bilen öğrencilerin yetiştirilmesi sağlanacaktır.

09.04.2021 1035

Öğrencilerde; sorumluluk bilincini geliştirme.
Öğrencilerin kendine, okuluna, doğaya, topluma, hayvanlara ve bitkilere karşı olan sorumluluklarının farkına varması.
Öğrencilerin WEB2.0 araçları ile etkili, verimli ve bilinçli teknoloji kullanımını arttırma.
İşbirliği içerisinde çalışmayı öğrenme.
Özgüven ve özsaygı kazandırma.
Bağımsız davranış becerileri kazandırma.

Aylık olarak etkinlikler düzenlenecek. Farklı sorumluluk türleri üzerinde durulacak. Aileye, topluma, ülkeye, kendine, doğaya, hayvanlara, bitkilere karşı sorumluluklar üzerinde etkinlikler yapılacaktır.
Farklı web2 araçları tanıtılacaktır.
Online görüşmeler yapılacak.
Proje sonunda broşür ,sergi gibi çıktılar oluşturulacaktır.

Sorumluluk bilinci kazandırılacak.
Web2 araçları tanıtılacak.
İşbirliği içerisinde çalışma öğretilecek.
Okul aile iş birliği arttırılacak.

10-05-202110-05-202110-05-202110-05-2021