MEDIA AND MY VALUES

MEDIA AND MY VALUES

Okul Öncesi Öğretmenimiz Funda Berk öncülüğünde

22.03.2021 249

Proje hakkında

Toplumda kabul gören ve o toplumda yaşayan insanların davranışlarını yönlendiren kurallar kümesi değerleri oluşturur. Toplumsal barışı sağlamak için değerler eğitimi önemlidir. Teknolojinin hızla ilerlemesiyle birlikte değerlerin yaygınlaşması ve değişimi de hızlandı. Çocuklarımız yarının yetişkinleridir. Bir çocuk bir ailede büyür, öğrenen bir kişilik oluşur. Toplum aileleri yönlendiriyor ve geliştiriyor. Çocuklar yetişkinlere göre daha kolay yönlendirilebilir ve etkilenebilir.

Çocuklar yetişkinlere göre daha kolay yönlendirilebilir ve etkilenebilir. Medyanın olumlu ve olumsuz etkileri çocuklar üzerindeki en etkileyici ve belirleyici faktörlerdir. Bu etkileri doğru kanallara yönlendirerek aileleri bilgilendirmek ve medyayı olumlu ve faydalı bir şekilde kullanan, değerlerine sahip çıkan nesiller yetiştirmek gerekir.

Bu görüşlerden yola çıkarak başlattığımız projemizde öğrencilerimizi ve ailelerimizi medya okuryazarlığı konusunda bilinçlendirmeyi ve medyanın toplumsal değerimiz üzerindeki etkisine dikkat çekmeyi amaçlıyoruz.

HEDEFLER

1-Öğrencilerimizin ve aile üyelerimizin medya okuryazarlığı becerilerine sahip olmaları, kurgu
ve gerçekliği ayırt edebilmeleri
2-Medya içeriğini bilinçli bir şekilde
değerlendirmelerini sağlamak 3-Medyanın toplumsal değerlerimiz üzerindeki etkilerini anlamak 4-Medyanın olumsuz etkilerini eleştirme, doğru bilgiye ulaşma ve fark etme becerisine sahip olmak
5-Değerler eğitimi
6-Dil becerilerinin
desteklenmesi 7-İnternetin güvenli kullanımı

ZAMAN SÜRECI

Projemiz Mart ayında başlayıp Mayıs ayında sona erecek. Proje ekibi oluşturulduktan sonra bir webinar düzenlenecek ve katılımcıların görüşleri alınarak ortak bir çalışma planı hazırlanacak.

BEKLENEN SONUÇLAR

1-Medyada verilen mesajları doğru algılayabilir.

2-Medyanın toplumsal değerlerimiz üzerindeki etkilerini anlamak ve değerlerine sahip çıkarak.

3-Problem çözme ve araştırma becerilerine ulaşmak.

4-Sorumlu ve bilinçli bir medya okuryazarı olmak.
5-İletişim yoluyla verilen mesajları değerlendirir, mesajları mantık süzgecinden geçirerek gerçeklik ve kurguyu ayırt edebilir.

6-Yaşadığı çevreye duyarlıdır, medyada gördüklerini eleştirerek mantıklı bir sonuca ulaşır, medyayı doğru okuma ve yorumlama bilincine sahiptir.

7-Çevrimiçi güvenlik becerileri kazanır ve medya kullanıcısı olarak haklarınızı bilir.

22-03-202122-03-202122-03-2021