My Home My Lab

Türkiye'de farklı ilkokullarda İngilizce öğretmeni olarak çalışan iki arkadaşız. Yeni eTwinning projemiz hazır.
Projemizde öğrencilerin yabancı dil becerilerini geliştirmeyi ve dil öğretimine yönelik motivasyonlarını artırmayı hedefliyoruz. Öte yandan, onları İngilizce konuşma konusunda teşvik etmeyi amaçlıyoruz.
Online eğitim sürecinde evde neler yapabileceğimizi görmek istiyor ve yaparak yaşayarak öğrenme metodunu kullanmayı temel alıyoruz. 4. sınıf öğrencilerimizle bilimle eğlen ünitemize de paralel olarak evlerimizde basit deneyler yapıp video ve fotoğraflarımızı bu platformda paylaşacağız. Evlerimizi küçük birer laboratuvara dönüştürmeyi hedefliyoruz. Öğrenci deneyimlerini paylaşarak ortak okullar arasında kültürlerarası etkileşimi amaçlıyoruz. Öğrencilerimiz deney ve gözlemlerini sunarak ardından da diğer öğrencilerin deneylerini izleyerek yabancı dil becerilerini geliştireceklerdir.
Yaş grubu: 8-10

21.03.2021 349

Uzaktan eğitim sürecinde evde bireysel çalışma becerilerini geliştirmek.
Evde basit bilimsel deney ve gözlemler yaparak analiz yeteneğini geliştirmek.
Yaparak yaşayarak öğrenme metodu ile kalıcı ve somut öğrenmeyi gerçekleştirmek.
Öğrencileri İngilizce konuşmaya teşvik etmek cesaretlendirmek.
Farklı ülke ve şehirlerdeki öğrencilerle etkileşim kurabilmek.
Web 2.0 araçlarından faydalanarak öğrenmeyi eğlenceli hale getirmek.

Mart ayı boyunca öğrencilerin yaptığı tüm çalışmalar, deney ve gözlemler, bilimsel araştırmalar, kelime kartları, poster ve resimler twinspacede paylaşılacaktır.
Bu süreçte öğrenciler aktif olacak katılımcı öğretmenler yalnızca öğrencilerine rehberlik edecektir.
Paylaşılan video ve fotoğraflarda öğrencilerin yüzlerinin görünmemesine dikkat edilecektir.
Katılımcı öğretmenler haftada en az bir kez toplantılar düzenleyerek sürecin takibini sağlayacaktır.

Bu projeden sonra İngilizce konuşma konusunda cesaretlenen öğrencilerin derslerde daha aktif rol üstlenmelerini, özgüven sahibi bireyler olarak geleceğe emin adımlarla yürümelerini hayal ediyoruz.
Sanal sınıf uygulamaları aracılığıyla deneyimlerini paylaşma imkanı bulabilmelerini bekliyoruz.