Ozanlarımızla Türkü Türkü Türkiye'm

Ozanlarımızla Türkü Türkü Türkiye'm

Proje hakkında

Anadolu kültürünü 5-10 yaş arasındaki öğrencilerimize türkülerle tanıtmak istiyoruz. Güzel kültürümüzü,türkülerle anlatacağız.Bizi anlatan geleneklerimizi,göreneklerimizi,folklörümüzü anlatan bazen ağlatan, bazen güldüren, bazende oynatan türkülerimizi öğrencilerimizin tanımasına, öğrenmesine, o türkümüze hayat veren ozanımızı tanımasına, ülkemize sağladığı kültürel katkıyı kavramasına rehberlik edeceğiz. Her ay bir ozanımızı ve ozanımızın türkülerini tanıtarak kültürel özelliklerimizi öğrencilerimizin içselleştirmesini sağlayacağız.Aynı zamanda öğrencilerimizin enstrümanları tanımasını sağlayacağız. Birlikte türküler söyleyeceğiz türkülerin yaşanmış hikayelerini öğreneceğiz. Ortaklarımızla işbirliği içinde çalışarak korolar oluşturacağız. Projemizle ülkemizin yedi bölgesinin kültürünü, türkülerini, folklorunu öğreneceğiz ve farklı bölgelerde yaşayan arkadaşlarımızla iletişim kuracağız. Eğlenerek, türküler söyleyerek Anadolumuzu tanıyacağız.

21.02.2021 2480

HEDEFLER

Öğrencilerimizin kendilerini Türkülerimizle ifade edebilecekleri fırsatların ve araçların sunulduğu öğrenme ortamları ile benzer ilgileri olan akranlarına ulaşıp birbirlerinden öğrenmek.
Türkülerimizle Anadolu kültürünü tanımak.
Ozanlarımızı ve türkülerimizi tanımayı
Aynı ülkede içinde farklı kültürler oldunuğu kavratmak.
Somut ürünler hazırlama becerisi geliştirmek
Kendi akran grupları ile işbirliği içinde ürünler ortaya koymak.
Web 2.0 araçlarını kullanarak özgün ürünler oluşturmak.

ÇALIŞMA SÜRECI

1 Ekim 30 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştireceğimiz projemizde her ay bir ozanımızı ve türkülerini tanıtacağız Üyelerimiz projeye katıldıktan sonra ekim ayında tanışma webinarımızı yapacağız üyelerimizin görüşlerini alarak bu doğrultuda etkinlikler planlayacağız.

BEKLENEN SONUÇLAR

Projemizin sonunda öğrencilerimizin Anadolu kültürünü, her bölgenin farklı kültürü olduğunu öğrenirler.
Ozanlarımızı ve türkülerimizi öğrenirler. Ayrıca arkadaşları ile işbirliği içinde çalışmayı ve iletişim kurmayı öğrenirler.
Farklı kültürle tanışan öğrencilerimizde hoşgörü duygusu gelilecektir.
Kültürel ve toplumsal mirasımız tanıyacaklar ve içselleştireceklerdir.
Öğrencilerimizin teknolojiyi kullanma ve uygulama becerileri yükselecektir.
Türkülerimizin birlik ve beraberliğimize olan katkısını kavrayacaklar.

21-02-2021