SEPETİMDE EKMEK VAR-BREAD IN MY BASKET

SEPETİMDE EKMEK VAR-BREAD IN MY BASKET

Projemiz 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılında gerçekleştirilmiş ve tamamlanmıştır. Proje sonunda projeyi uygulayan Funda BERK öğretmenimiz Ulusal Kalite Etiketi Ödülü ve Avrupa Kalite Etiketi Ödülü ile ödüllendirilmiştir.

30.01.2020 491

roje hakkında

Üretimi ve tüketimi en ucuz temel gıdalar arasında yer alan ekmek, dar gelirli, kalabalık ailelerde karın doyurmanın belki de en hesaplı yolu.Ancak yapılan araştırmalar ülkemizde ve dünyada en fazla israf edilen gıda türünün ekmek olduğunu göstermiştir.Oysa yapmamız gereken sadece ihtiyacımız kadar ekmek satın almak ve doğru koşullarda saklamak. Tüketemediğİmizi de diğer canlılarla paylaşmak . Projemizin amacı öğrencilerimize küçük yaşlardan itibaren bu bilincin kazandırılması, okullarda ve sosyal yaşam içinde konuyla ilgili etkinlikler yaparak toplumsal duyarlılık sağlamaktır.
DESCRIPTION:
Bread, which is one of the cheapest basic foods in production and consumption, is perhaps the most affordable way to feed the low-income, crowded families.However, research has shown that the most waste food type in our country and in the world is bread.However, all we have to do is buy as much bread as we need and keep it in the right conditions. And when we can't consume it, we share it with oth

HEDEFLER

Tasarruf bilincini geliştirmek.
Aile bütçesine katkı sağlamak.
İsraf konusunda toplumsal duyarlılık kazandırmak.
Targets:
To improve the consciousness of saving .
Contributing to the family budget .
To gain social awareness about wasting.

ÇALIŞMA SÜRECI

Projemiz ekim ayında başlayıp ocak ayında sona ermiştir.Üyeler projeye katıldıktan sonra bir tanışma webinarı düzenlenmiş üyelerinde görüşleri alınarak ortak bir çalışma planı hazırlanmış.Proje facebook sayfası açılarak WhatsApp grubu kurulmuştur.
Working process:our project will start in October and end in January.After the members participate in the project, a joint working plan will be prepared by taking their views on the members who will have an introductory webinar.The project Facebook page will be opened and the waters up group will be set up.

BEKLENEN SONUÇLAR

Ekmeğin ihtiyaç kadar alınmasını ve doğru muhafaza edilmesini sağlamak,
Bayatlayan ekmeklerin değerlendirilme yöntemleri konusunda toplumu bilgilendirmek,
İsrafın önlenmesiyle ülke ekonomisine katkı sağlamak,
Özde ekmeğin israfına, genelde ise tüm israfa vurgu yapmak amaçlanmaktadır
Expected results
Ensuring that bread is taken up and kept properly,
To inform the public about the methods of evaluation of stale bread,
Contributing to the economy of the country with the Prevention of waste,
In essence, it is aimed to emphasize the waste of bread and generally all waste.

16-02-2021

30-01-2020