Yolun Sonu Hayat Olsun-Road to life

Projemiz 2019-2020 Eğitim Öğretim yılının sonunda beklenilen hedeflere ulaşılarak tamamlanmıştır. Projemiz sonunda Öğretmenimiz Funda BERK Ulusal Kalite Etiketi ve Avrupa Kalite Etiketi ile ödüllendirilmiştir.

29.01.2020 1340

16-02-202116-02-2021

PROJE HAKKINDA

Ülkemizde trafik kazaları, her yıl binlerce insanımızın hayatını kaybetmesine, on binlerce insanımızın yaralanması ve milyonlarca lira maddi hasar oluşturarak iş gücü ve enerji kaybına neden olmaktadır. Trafik kazalarında hayatını kaybedenlerin içerisinde ilköğretim çağı çocukların oranı küçümsenmeyecek boyuttadır. Trafik kazalarının gerçekleşme nedenlerine bakıldığında, meydana gelen kazaların %90 nının insan hatasından kaynaklandığı görülmektedir.
Projemizin amacı "Trafik kurallarına duyarlı ve bu kuralların uygulamaya geçirilmesinde bilinçli yeni nesiller yetiştirmek" tir.

Traffic accidents in our country cause thousands of people to lose their lives every year, ten thousands of people are injured and millions of pounds financial damage, work force and energy loss are occurred. The ratio of primary school children among those who lost their lives in traffic accidents is not to be underestimated. When the causes of traffic accidents are examined, it is seen that 90% of the accidents are caused by human error.
The aim of our project is to train new generations who are sensitive to traffic rules and conscious in the implementation of these rules.

HEDEFLER

Trafikte can güvenliği konusunda öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin farkındalıklarının arttırılması

Trafik kazalarının neden meydana geldiğini ve nasıl sonuçlara yol açabildiğini göstererek, önlemek.
Trafik güvenliği bilincine sahip, kendisine ve çevresine karşı sorumluluklarını bilen bireyler yetiştirmek
Trafik kurallarına uymayı bir alışkanlık haline getirmek ve trafikte güvenliğin en önemli husus olduğu bilincini yerleştirmek

To Raise awareness of students, teachers and parents on safety in traffic
To prevent accidents by showing why traffic accidents occur and what kind of consequences they have
To train individuals who are aware of traffic safety and who know their responsibilities towards themselves and their environment
To make it a habit to comply with traffic rules and to raise awareness that safety is the most important issue in traffic

ÇALIŞMA SÜRECI

Projemiz kasım ayında başlayıp şubat ayında sona erecektir. Üyeler projeye katıldıktan sonra bir tanışma webinarı düzenlenecek üyelerinde görüşleri alınarak ortak bir çalışma planı hazırlanacaktır.

Our project will start in November and end in February. After the participation of the members to the project, a meeting webinar will be held and a joint work plan will be prepared by taking the opinions of the members

BEKLENEN SONUÇLAR

- Yol ve çevresinin güvenli kullanımı için gerekli olan bilgileri kazandırmak,
- Karayolu güvenliği hakkında bilgi, tutum ve davranışları kazanmak
- Kendinin ve başkalarının güvenliği için gerekli tedbirleri almak
- Trafik kazaları nedenleri ve sonuçları hakkındaki anlayış ve bilgilerini geliştirmek,
- Trafikte başkalarına saygı göstermek ve taşıt içinde güvenli seyahat etmek için gerekli davranışları kazanmak
-Trafik kurallarına uymak

- To provide the necessary information for the safe use of the road and its surroundings,
- To gain knowledge, attitudes and behaviors about road safety
- To take necessary precautions for the safety of himself/herself and others.
- To improve their understanding and knowledge about the causes and consequences of traffic accidents,
- To respect others in the traffic and to gain the necessary behavior to travel safely within the vehicle
- To obey the traffic rules

29-01-202029-01-202029-01-2020